Het is geen geheim dat dieren behoorlijk luid kunnen zijn - en in sommige gevallen zelfs ronduit luid! De Noord-Amerikaanse brulkikker meet bijvoorbeeld een decibel van 119. Afrikaanse krekels halen tot 120 decibel, noordelijke zeeolifant kan brullen met een geluidsniveau van 126 decibel, Molukse kaketoe kan schreeuwen met een decibel van 129, en de Kakapo kan een decibel van 132 afgeven. Ondertussen is het gemiddelde decibel bereik van een mens ongeveer 60-68. Dus hoe hard is een hondengeblaf in vergelijking met een menselijke schreeuw? Het antwoord is dat het geblaf van een hond ongeveer 70 decibel is, terwijl de schreeuw van een mens varieert van ongeveer 120 tot 140 decibel. Zoals je kunt zien, is de luidheid van dieren echt onthutsend!
Ben je op zoek naar een dier dat je woonkamer doet rinkelen? Als dat zo is, moet de Noord-Amerikaanse brulkikker zeker op je lijst staan. Deze kikkers kunnen tot 119 decibel geluid produceren, wat luider is dan een stofzuiger of grasmaaier! Om nog maar te zwijgen, ze gebruiken dit harde geluid om partners aan te trekken en territorium te verdedigen. Als je het geluk hebt om op een plek te wonen waar deze kikkers vaak worden gevonden, zet je dan schrap voor een luid herfstseizoen.
De Afrikaanse krekels zijn het #9 luidste dier ter wereld en ze kunnen een geluid produceren van 120 decibel, ongeveer net zo hard als een ijscowagen die door de straat rijdt! Deze insecten, vooral bekend om zijn cicade-oproepen, die tot 25 minuten kunnen duren, zijn een geluids spektakel dat u niet mag missen. Als je ooit in het midden van Afrika bent tijdens het paarseizoen van de krekels, kun je ze niet anders dan horen roepen!
Als je op zoek bent naar luide dierengeluiden, heb je geluk! Op deze lijst vind je het achtste luidste dier ter wereld - de noordelijke zeeolifant. Dit dier kan maar liefst 126 db geluid produceren. Andere dieren op de lijst zijn leeuwen, luipaarden en walvissen, die allemaal indrukwekkende hoeveelheden lawaai produceren. Deze dieren staan bekend om hun krachtige gebrul, blaasbalgen en ultrasone geluiden. Als je zin hebt in een geluidservaring als geen ander, moet je zeker een van deze wezens in het wild bekijken!
Als je op zoek bent naar een dier dat echt tegen een stootje kan, moet je eens kijken naar de Molukse kaketoe. Deze vogel kan brullen met 129 decibel, waardoor het een van de luidste dieren op aarde is. Molukkers zijn te vinden op tropische eilanden in de Stille Oceaan, dus het zal je misschien verbazen te horen dat ze nogal luidruchtig zijn. Als je een Molukse kaketoe habitat bezoekt, bereid je dan voor om weggeblazen te worden door het geluid van deze luide vogels!
Geen enkel dier is indrukwekkender dan de kakapo. Deze vogels kunnen snelheden tot 132 dB bereiken, waardoor ze een van de luidruchtigste dieren ter wereld zijn. Niet alleen hun snavels en spanwijdtes zijn indrukwekkend, maar ook hun luide zang is een lust voor het oog. Voeg de kakapo toe aan je dierentuin in de achtertuin en kijk hoe ze gek worden!
De brulaap is het luidste dier ter wereld, met een stembereik tot 140 decibel. Deze aap is voornamelijk 's nachts actief en is gespecialiseerd in alarmoproepen die kilometers ver kunnen dragen. Door hun inventieve gebruik van geluid kunnen ze roofdieren ontwijken, voedsel vinden en communiceren met andere leden van hun soort. Als je in de stemming bent voor een dier waarvan je hart sneller gaat kloppen, dan is de brulaap de perfecte keuze!
Sommige dieren kunnen echt een vuist maken. De Greater Bulldog Bat is er een van. Met een luidheid van 140 decibel is deze vleermuis op meer dan 100 meter afstand te horen! Deze vleermuizen zijn te vinden in grotten en andere donkere habitats waar ze geluid maken om met elkaar te communiceren. Vanwege hun luidruchtige gedrag worden deze vleermuizen vaak door mensen bejaagd. Als je iets extra's wilt toevoegen aan je Instagram-inhoud, voeg dan een video van deze luide vleermuis toe aan je berichten!
Als je versteld wilt staan van een dier, zoek dan niet verder dan de blauwe vinvis! Deze enorme dieren zijn de luidste ter wereld en hun geluid kan tot 100 kilometer (62 mijl) reizen. Je krijgt ze niet alleen in hun natuurlijke habitat te zien, maar blauwe vinvis tours zijn ook een populaire toeristische attractie. Je kunt ze zelfs horen als ze honderden kilometers ver weg zijn! Dus als je echt verbaasd wilt zijn, voeg dan blauwe vinvissen toe aan je lijst met dierenattracties.
Als je op zoek bent naar luide en dierlijke geluiden, zoek dan niet verder dan de bidsprinkhaan garnaal. Deze kreeftachtigen kunnen geluidsniveaus tot 200 decibel genereren, waardoor ze het op één na luidste dier ter wereld zijn. Naast hun sonar systeem, dat hen helpt voedsel te vinden en gevaar te vermijden, staan bidsprinkhanen garnalen ook bekend om hun luide paringsroep. Dus, als je een dierenliefhebber bent en wat luidheid van de dierenwereld wilt ervaren, kijk dan zeker eens naar de bidsprinkhaangarnalen!
De potvis is het luidruchtigste dier ter wereld, en hij zit niet dichtbij. Dit enorme wezen kan maar liefst 233 decibel aan geluid produceren! Dit geluid wordt gebruikt om met andere walvissen te communiceren en partners aan te trekken. Als je op zoek bent naar een avontuur waar je oren van suizen, ga dan zeker eens een potvis-ontmoeting meemaken!
Honden zijn de beste vriend van de mens. Ze bestaan al eeuwen en vervullen een breed scala aan functies, van werken tot gezelschap bieden. Maar één ding is zeker: het geblaf van een hond is tot op anderhalve kilometer afstand te horen! Daarom is het belangrijk om de geluidsniveaus van verschillende hondenrassen te kennen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen over hoe hard ze blaffen. Sommige hondenrassen blaffen meer dan andere - dit wordt meestal bepaald door hun genen. Als u dit weet, kunt u bepalen hoeveel lawaai uw hond maakt en hoe u met de situatie om moet gaan. Afgezien daarvan zijn honden goede dieren en hun geblaf is slechts een deel van het pakket.
Schreeuwen kan heel hard klinken, maar het is belangrijk om de juiste tijd en plaats te weten om het te doen. Sommige dieren kunnen kreten produceren die nog luider zijn, zoals olifanten en leeuwen. Zelfs menselijk geschreeuw kan echter oplopen tot 136 dB. Dit is veel luider dan de kreet van enig ander dier, dat roofdieren of vijanden kan afschrikken. Bovendien kan schreeuwen een geweldige manier zijn om te trainen en stress te verlichten. Dus, de volgende keer dat je de behoefte voelt om te schreeuwen, zorg er dan voor dat je het op de juiste manier doet!
In het dierenrijk zijn er enkele luidruchtige dieren die je met ontzag zullen achterlaten. Van de Noord-Amerikaanse brulkikker tot de potvis, deze dieren kunnen harde geluiden produceren waar je sprakeloos van wordt. Om het in perspectief te plaatsen: een hondengeblaf klinkt als een gehuil van een kitten en een menselijke schreeuw klinkt als een luide stofzuiger. Dus de volgende keer dat je op pad bent en een dier een hard geluid hoort maken, wees niet verbaasd - het doet gewoon zijn ding! Hebben we een van de luidruchtigste dieren ter wereld gemist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!