Waarom een hondentoilet gebruiken?

10 Aug Door Onshuisdier.nl

Een hondentoilet is erg handig in sommige gevallen. Het is mogelijk om sommige hondenrassen aan te leren om een hondentoilet te gebruiken dat binnen is geplaatst of op het balkon. Houd er wel rekening mee dat een hond nog wel gewoon dient te worden uitgelaten. Een hondentoilet is zeker geen alternatief voor het wandelen. Een hond heeft voldoende beweging nodig en dat krijgt het alleen met het buiten wandelen. Een hondentoilet kan worden gebruikt voor zowel plassen als poepen en dient alleen maar als een tussenoplossing. Deze tussenoplossing kan bijvoorbeeld van pas komen bij het zindelijk leren maken van een pup en wanneer je niet direct in de gelegenheid bent om meteen naar buiten te gaan. Ook voor in de nachten kan het een oplossing zijn. Als je zelf slecht ter been zijn, kan een hondentoilet je helpen om de hond een oplossing te bieden en alsnog zijn of haar behoefte te laten doen.

Voordelen en nadelen van een honden toilet

Een toilet voor honden is in eerste instantie hygiënisch. Het is dan wel belangrijk dat het juiste toilet gebruikt wordt. Er is allerlei materiaal te koop waarmee een hondentoilet op de juiste manier kan worden gebruikt. Je kunt hierbij denken aan absorptiematten. Het toilet kan worden voorzien van matjes die vervolgens kunnen worden weggegooid. Een ander voordeel is dat de absorptie mat niet afgeeft. Je hond kan dus netjes zijn behoefte doen zonder dat het met vochtige poten door de woning loopt.

Je hebt verschillende soorten toiletten. Een daarvan is het kunstgras hondentoilet. Een voordeel van dit toilet is dat het een natuurlijke situatie nabootst. Zo leert de pup al snel dat gras de plek is om zijn behoefte te doen. Daarnaast is een voordeel dat dit toilet voor buiten geschikt is. Een nadeel is wel dat honden automatisch graafbewegingen zullen maken. Dit kan het hondentoilet wat beschadigen. Het bijten van het kunstgras is ook erg populair. Zo kan dit soort toilet al snel worden gezien als speelgoed.

Hoe laat je jouw hond wennen aan een hondentoilet?

Je kunt zowel pups als volwassen honden aanleren om gebruik te maken van het toilet. Dit doe je door het gedrag van de hond te belonen wanneer het een ´poepje´ of een ´plasje´ op het toilet doet. Ook kun je hem er herhaaldelijk heen brengen als het zijn behoefte wil doen.

Een andere manier om de hond te belonen wanneer het gebruik maakt van het toilet is door het iets lekkers te geven. Je kunt al heel snel aan het gedrag van de hond zien wanneer het zijn behoefte wil doen. Dan wordt de hond onrustig en gaat het vaak naar de deur om het teken te geven dat hij naar buiten wil. Begeleid op dat moment de hond naar het toilet en beloon hem of haar wanneer de behoefte gedaan is. Door dit goed te herhalen, wordt het toilet vanzelfsprekend voor de hond.

Een toilet voor honden biedt een uitstekende uitkomst voor zowel hond als eigenaar. Er is haast geen betere manier om een hond zindelijk te maken. Wil je nu meer weet? Check dan deze honden site voor meer informatie.